Wat komt er allemaal kijken bij het aankopen van een bedrijf?

Elke ondernemer heeft vragen als:

  • U wilt groeien met uw onderneming en hebt misschien al een potentiële overnamekandidaat op het oog, maar hoe nu verder?
  • U zou graag willen weten welk(e) bedrijf of bedrijven zouden kunnen passen bij uw huidige bedrijfsstrategie maar weet niet hoe u op zoek moet gaan/welke bedrijven nou echt bij u passen?

Het overnameproces

De ervaring leert dat het overnemen van een bedrijf een gedegen voorbereiding nodig heeft en met een goed gestructureerd proces de kans op een geslaagde overname het grootst is. Hierbij zijn een aantal fasen te onderscheiden die moeten worden doorlopen om een overname succesvol af te ronden.

stappenplan aankopen

Heeft u interesse in het aankopen van een bedrijf, maar weet u niet goed waar u moet beginnen?

Wij gaan u begeleiden!

Samen met u gaat Hercules Capital Management het gehele overnameproces coördineren, waarbij we samen een gefaseerd stappenplan uitwerken aan de hand van bovenstaand model. Daarbij bouwen wij voor u tussentijdse evaluatiemomenten in. Hierdoor zorgen wij dat u altijd de volledige controle houdt over het desbetreffende overnameproces en dat is wel zo prettig.

Uw investering?

  • Voor aankooptrajecten werken wij op basis van een vast uurtarief.
  • Indien gewenst kunnen wij maatwerkafspraken maken, waarbij wij onze beloning afstemmen op de specifieke fasen in het aankoopproces. Hierbij kunt u denken aan een vaste vergoeding en/of een kortingsafspraak op de normale uurvergoeding in combinatie met een transactievergoeding.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van aankoopbegeleiding?

Neem dan direct contact op voor een vrijblijvende afspraak. Dit kan telefonisch of via ons Contactformulier