Crowdfunding in het kort:

In de basis is Crowdfunding een alternatieve manier om een financieringsvraag in te vullen, waarbij geen traditionele intermediair wordt gebruikt en waarbij potentiële investeerders en kredietvragers met elkaar in contact worden gebracht, gefaciliteerd door bijvoorbeeld een online platform zoals o.a. NLInvesteert, Collin Crowdfund & Geld voor Elkaar.

Om te weten te komen of Crowdfunding waardevol is voor u als (startende) investeerder/belegger, kunt u de volgende vragen voor uzelf beantwoorden:

  • U heeft een deel van uw vermogen beschikbaar die u minstens 5 jaar niet hoeft aan te wenden voor andere doeleinden?
  • U heeft voldoende kennis- en ervaring om investeringsproposities te kunnen begrijpen?
  • U bent zich bewust dat er hoge risico’s kunnen kleven aan investeren in bedrijven via Crowd Funding?

 

Starten met crowdfunding?

Als u alle bovenstaande vragen met ‘ja’ kon beantwoorden, dan is er een uitstekende basis aanwezig om te gaan crowdfunden. Wij werken vanuit onze praktijk samen met NLInvesteert, waarbij u al kunt investeren vanaf € 1.000,-. Door meerdere kleinere bedragen over verschillende proposities te verdelen kunt u ook het risico spreiden. Heeft u een groter vermogen beschikbaar; vanaf € 100.000,- kunt u ook uw vermogen laten beleggen. Dit kan bijv. via de fondsen van NLInvesteert

Vanuit ons franchisekantoor NLInvesteert Zuid-Gelderland kunnen wij u ondersteunen tijdens de voorbereiding en de intake bij het platform van NLInvesteert. Ook als Crowdfunding voor u nieuw is kunnen we u van dienst zijn en kunnen we u ondersteunen om uw kennis te vergroten.

Interesse in Crowdfunding?

Neem dan telefonisch of via ons Contactformulier contact met ons op voor het maken van  een afspraak.