Waardeanalyse van uw onderneming

U wilt een waardeanalyse van uw organisatie?

Een waardeanalyse geeft de economische waarde van de onderneming weer op basis van de verwachte geldstromen, het tijdstip waarop deze zich voordoen en het risico dat hieraan is gebonden.

Een waardeanalyse kan worden gemaakt voor:

Risicokapitaal aantrekken:

Bij het aantrekken van risicokapitaal van informal investors of private equity zullen investeerders een return-on-investment willen zien; een waardebepaling geeft hierbij een goed inzicht voor de onderhandelingen.

Bedrijfsoverdracht:

Als u het familiebedrijf – al dan niet gefaseerd – wilt gaan overdragen aan de volgende generatie is een waardeanalyse erg belangrijk om de verwachtingen goed op elkaar af te kunnen stemmen bij de familieleden. De waardeanalyse kan tevens een goede basis geven voor de financiële planning en/of vermogensplanning van de overdragers.

Bedrijf kopen:

Als u een bedrijf wilt kopen is het van belang om een waardeanalyse uit te voeren ter voorbereiding op de (indicatieve) bieding en om het financieringstraject voor de transactie te kunnen voorbereiden.

Bedrijf verkopen:

Als zich een koper meldt die jouw bedrijf wil kopen, is het verstandig om zelf eerst een waardeanalyse uit te voeren zodat je goed voorbereidt het onderhandeltraject in kunt gaan.

Een waardeanalyse door ons laten maken?

Hercules Capital Management kan u helpen bij het opstellen van een waardeanalyse. Hierbij maken wij gebruik van de meest actuele waarderingsmethoden, waarbij wij de Discounted Cashflow-methode of de hieraan verwante Adjusted Present Value-methode noemen. Deze  zijn alom bewezen in de waarderingspraktijk. U krijgt van ons hierbij altijd een rapportage, waarin tevens de uitgangspunten en onderbouwing van de waardeanalyse voor u wordt uitgelegd.  

 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van waardering?

Neem dan direct contact op voor een vrijblijvende afspraak. Dit kan telefonisch of via ons Contactformulier