InterCheM B.V.

dec 3, 2020 Ervaringen

“Hercules Capital Management is onze financieringsexpert”

InterCheM is een internationaal inzamelings-, verwerking-, en recyclingbedrijf van overwegend gevaarlijke afvalstoffen. Daarnaast is InterCheM producent van oplosmiddelen, lakken en coatings voor de professionele industrie. InterCheM richt zich op het recyclen van bruikbaar materiaal. Samen met het bedrijf Inter-GreeN levert InterCheM een breed assortiment aan duurzame producten en paints die worden gemaakt van teruggewonnen grondstoffen uit het afval. Zo dragen InterCheM en Inter-GreeN hun steentje bij aan een circulaire economie.

Vanaf 2018 werken wij samen met Hercules Capital Management. Hercules Capital Management begeleidt InterCheM en Inter-GreeN bij financieel-strategische vraagstukken, waarbij in een uitdagende markt een nieuwe financiële bedrijfsstrategie is ontwikkeld en wordt uitgerold. Hiermee zijn investeringen gemoeid die vragen om de expertise van een financieel specialist, die de markt begrijpt en de doelstellingen kan vertalen naar een juiste financieringsoplossing. Daarbij heeft Hercules Capital Management zich bewezen als allround kennis- en gesprekspartner voor zowel directie als de aandeelhouders. Naast het creëren van een nieuwe asset based financieringsoplossing voor het werkkapitaal is tevens meegedacht over de nieuwe organisatiestructuur inclusief aandeelhouderschap.

Voor meer informatie over InterCheM: www.interchem.nl

Rens Zwanenburg, René van Bindsbergen en Erik Wegh
directieleden en (mede)aandeelhouders van InterCheM

Kjeld van Dijk

Met meer dan 20 jaar werkervaring in senior cliënt adviserende functies binnen het bankwezen en de corporate advisory praktijk voor DGA's en Familiebedrijven in het midden- en kleinbedrijf, heb ik in maart 2015 Hercules Capital Management opgericht. Een belangrijke drijfveer hierbij was (en is) dat er door de digitalisering veel meer behoefte is ontstaan aan een onafhankelijk adviseur voor het familiebedrijf; een family office, waarbij ook een belangrijke focus ligt op de zakelijke belangen, en waarbij ik als adviseur kan fungeren als klankbord en soms ook regisseur bij de diverse strategische en financiële vraagstukken om de client te helpen de juiste keuzes te maken gericht op het succes van het familiebedrijf. Dat is ook ons motto: "Focussing on your success".