Smit Technische Spuitgietwerk BV

jul 6, 2021 Ervaringen

“Hercules Capital Management is onze vertrouwenspersoon”

Ons familiebedrijf bestaat al 60 jaar en is door vader Gerard in 2005 overgenomen van de vorige eigenaar en sindsdien uitgebouwd tot een begrip in de internationale technische spuitgietwerkbranche. Smit Plastics levert hoogwaardige producten, waarbij gebruik gemaakt wordt van de modernste technieken. Wij kunnen zowel kleine als grotere series voor klanten verzorgen, waarbij wij het volledige traject van idee tot een geassembleerd product zullen verzorgen. Wij innoveren daarnaast in nieuwe toepassingen, waarbij inmiddels ook duurzame plastics in ons proces gebruikt worden. Wij vinden het belangrijk om mee te denken en vooruit te denken, waarbij de klanttevredenheid voorop staat.


Vanaf de oprichting in 2015 werken wij samen met Hercules Capital Management. Hercules Capital Management begeleidt ons bij de strategische vraagstukken, waarbij wij onze groeidoelstellingen kunnen realiseren en ook de familiebelangen binnen het bedrijf een centrale rol krijgen. Zo heeft Hercules Capital Management de eerste fase in de bedrijfsopvolging begeleid waarbij beide zoons Mark en Marcel medeaandeelhouder zijn geworden in het familiebedrijf en hebben wij met Hercules Capital Management enkele overnames, waaronder E&O uit Veenendaal, kunnen realiseren.

Voor meer informatie over Smit Technische Spuitgietwerk: www.smitplastic.nl

Gerard, Mark & Marcel de Krieger, eigenaren Smit Technische Spuitgietwerk BV 

Kjeld van Dijk

Met meer dan 20 jaar werkervaring in senior cliënt adviserende functies binnen het bankwezen en de corporate advisory praktijk voor DGA's en Familiebedrijven in het midden- en kleinbedrijf, heb ik in maart 2015 Hercules Capital Management opgericht. Een belangrijke drijfveer hierbij was (en is) dat er door de digitalisering veel meer behoefte is ontstaan aan een onafhankelijk adviseur voor het familiebedrijf; een family office, waarbij ook een belangrijke focus ligt op de zakelijke belangen, en waarbij ik als adviseur kan fungeren als klankbord en soms ook regisseur bij de diverse strategische en financiële vraagstukken om de client te helpen de juiste keuzes te maken gericht op het succes van het familiebedrijf. Dat is ook ons motto: "Focussing on your success".